Recept

Kruimeldeegtaartjes met zoete aardappel, lamsgehakt en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

TIP: Maak een grote portie van deze taartjes en vries ze in. Handig om snel in de oven te schuiven bij onverwacht bezoek!

bereiding
  1. 1

    Verhit een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak het gehakt bruin en gaar. Breng het op smaak met de gehakte rozemarijn, peper en zout. Haal de pan van het vuur.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen en snij ze met een dunschiller in lange repen.

  3. 3

    Snij het deeg in vierkanten die iets groter zijn dan de 4 vormpjes van 10x10 cm. Bekleed de vormpjes met het deeg. Verdeel het gehakt gelijkmatig over de taartvormpjes. Verkruimel de feta over het gehakt.

  4. 4

    Klop de eieren en Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen en snij ze met een dunschiller in lange repen. de room samen in een kom. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en giet het voorzichtig in de taartvormpjes.

  5. 5

    Rol de repen zoete aardappel op en steek ze voorzichtig in de vulling van de taartjes. Bak de taartjes 25 à 30 minuten in de oven, of tot de vulling is gestold en het deeg goudbruin is.

  6. 6

    Haal de taartjes uit de oven en laat ze een paar minuten rusten voor je ze uit de vormpjes haalt. Werk ze af met een takje peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kruimeldeegtaartjes met zoete aardappel, lamsgehakt en feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!