Recept

Gehaktschotel met prei, aardappel en kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je kunt deze gehaktschotel perfect met andere groenten maken. Zorg wel steeds voor een romige saus, anders wordt het geheel te droog. Je kunt ‘m ook perfect een of twee dagen op voorhand bereiden. Warm hem dan net voor het serveren 20 à 25 minuten op in de oven op 180°C.

Tip: snij de aardappelschijfjes echt dun. Hoe dikker je ze snijdt, hoe langer ze in de oven moeten garen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de ui en snipper hem fijn. Bak de ui met het gehakt rul in een pan met wat olijfolie. Kruid met peper, zout en het paprikapoeder.

  2. 2

    Spoel intussen de prei en snij de stengels in halve ringen. Laat de prei zachtjes stoven in wat olijfolie en kruid hem met peper en zout. Voeg dan de room en 80 gram gemalen kaas toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Lepel het gehakt in een ovenschaal. Giet er het prei-roommengsel over. Schil de aardappelen, snij ze in fijne schijfjes en leg ze dakpansgewijs op het prei-roommengsel. Strooi er de rest van de gemalen kaas over. Kruid met peper en zout en strooi er de verse tijm over.

  4. 4

    Zet de gehaktschotel zo’n 20 minuten in de oven. Zet de oven dan op de grillstand en gaar de schotel nog 10 minuten onder de grill tot je een mooi goudbruin korstje krijgt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gehaktschotel met prei, aardappel en kaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!