Recept

Man’ouche met topping van verse kruidenkaas met dille, sumak, nigella en pistache

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een recept van de Nederlandse kookboekenauteur Merijn Tol.

Tip: gebruik je duim en wijsvinger om de randen van het deeg in boogjes naar binnen te vouwen. Zo wordt de man’ouche extra mooi. Lekker met een tomatensalade.

bereiding
 1. 1

  Meng de semolina met de gist, ca. 150 milliliter warm water en wat zout. Roer door met een houten lepel tot er zich een deeg vormt en ga verder met je handen. Kneed 5 minuten door tot het deeg zijdezacht voelt. Voeg eventueel nog 1 à 2 eetlepels water toe als het deeg te droog is. Laat het rusten onder een vochtige theedoek terwijl je verder gaat.

 2. 2

  Snij het blad van de kruiden grof. Bewaar 1 à 2 eetlepels dille en doe de rest van de kruiden samen met de kaas en ¾ van de pistaches in de kom van je keukenmachine. Voeg 1 eetlepel sumak toe en mix kort. Voeg eventueel 1 eetlepel water toe.

 3. 3

  Verhit de oven voor op 250°C. Verdeel het deeg in 4 bollen. Rol ze op een bebloemd werkblad uit tot grote cirkels en vouw de rand geplooid dubbel.

 4. 4

  Verdeel het kaasmengsel over de 4 cirkels en spreid het uit. Bestrooi het met nigellazaad. Besprenkel elke man’ouche met nog wat olijfolie.

 5. 5

  Bak de man’ouche in 8 à 10 minuten goudbruin in de oven. Bestrooi ze met de rest van de pistaches, de sumak en de dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Man’ouche met topping van verse kruidenkaas met dille, sumak, nigella en pistache

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!