Recept

Steakburger met chimichurrisaus en een tomatenslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Chimichurri is een kruidige pittige saus die zijn oorsprong kent in Argentinië. Maar je kunt de chilipeper gerust weglaten voor een zachtere variant.

bereiding
  1. 1

    Maak de chimichurrisaus. Pel de knoflook en pers hem of snipper hem fijn. Snipper de chilipeper fijn. Hak de bladpeterselie en de koriander fijn. Meng de fijngesneden kruiden met de olijfolie, de rodewijnazijn, het kaneelpoeder, het komijnpoeder, de fijngesnipperde chilipeper en het snuifje zout. Meng alles goed om.

  2. 2

    Kruid de steaks met peper en zout en bak kort in een pan met arachideolie. Haal het vlees uit de pan en laat even rusten onder bakpapier of aluminiumfolie.

  3. 3

    Pel de rode uien en snij in halve maantjes. Spoel de tomaten en snij ze in blokjes. Meng er de helft van de rode ui onder. Hak de bladpeterselie en bieslook fijn en meng onder de tomatensla. Breng op smaak met olijfolie, rode wijnazijn, peper en zout.

  4. 4

    Halveer de pistolets. Snij de steaks in reepjes en leg ze op de pistolets. Lepel er wat van de resterende rode ui en de chimichurri over. Serveer met het tomatenslaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Steakburger met chimichurrisaus en een tomatenslaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!