Recept

Côte à l'os met gekonfijte tomaatjes en gebakken krieltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gekonfijte kerstomaatjes zijn lekker bij álles! Serveer ze met brood, als pastasaus, bij een stukje gegrilde vis of kip, met ricotta op crostini... Ze zijn het lekkerst warm of op kamertemperatuur. In de koelkast blijven ze dankzij de olie vijf dagen goed.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 100°C. Pel de ui en snij 'm in parten. Pel de teenties knoflook. Verspreid de kerstomaatjes, de rode ui, de knoflook en de tijm over een bakplaat. Besprenkel royal met olijfolie en de balsamicoazijn en kruid met peper en zout. Konfijt de tomaatjes 1.30 uur in de oven.

  2. 2

    Spoel de krieltjes en kook of stoom ze beetgaar. Laat ze afkoelen.

  3. 3

    Bak de côte à l'os in een scheutje olijfolie goudbruin, kruid hem met peper en zout.

  4. 4

    Bak de krieltjes in een scheutje olijfolie goudbruin en kruid ze met zout.

  5. 5

    Snij de côte à l'os in reepes en serveer hem met de gekonfijte kerstomaatjes en de krieltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Côte à l'os met gekonfijte tomaatjes en gebakken krieltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!