Recept

Galette met geroosterde wortelen en geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze vegetarische galette is eenvoudig te maken, maar zit boordevol smaak!

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg. Meng de bloem met de gedroogde kruiden, de olijfolie en 4 eetlepels water. Voeg de boter in vlokjes toe, meng en kneed goed door. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de wortelen schoon, halveer ze in de lengte en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie, peper, zout en 1 koffielepel gedroogde tijm. Rooster de wortelen 25 minuten in de oven. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen. Verlaag de oventemperatuur tot 180°C.

  3. 3

    Rol het deeg uit en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bodem met de roomkaas, maar blijf een stukje van de rand. Breng de kaas op smaak met de honing, 1 koffielepel gedroogde tijm, peper en zout. Leg er de gegrilde wortelen op en verdeel er de verbrokkelde geitenkaas over. Plooi de rand naar binnen. Bak de galette 25 à 30 minuten in de oven. Werk af met de verse rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Galette met geroosterde wortelen en geitenkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!