Recept

Zoete omelet met rood fruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt! “Werk dit zoete omeletje af met seizoensfruit naar keuze. Ga in de herfst voor gestoofde appelen en peren met kaneel, in de winter voor fris citrusfruit en in juli en augustus voor vijgen, gegrilde nectarines of pruimen.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Beboter 4 ovenschaaltjes van 12 cm diameter en laat ze even opwarmen in de oven. Stamp de kardemom fijn. Klop de eieren samen met de suiker en de vanillesuiker tot een gladde ruban in de keukenrobot of met een garde. Voeg de melk en ten slotte ook de bloem, de geplette kardemom en het snuifje zout toe.

  2. 2

    Schenk het beslag in de ovenschaaltjes en bak de omeletjes 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Klop de ricotta los. Maak het fruit schoon en snij het in stukjes. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap eruit. Snipper de munt. Meng de sinaasappelschil, het sinaasappelsap en de munt onder het fruit. Hou wat sinaasappelschil apart voor de afwerking.

  4. 4

    Neem de zoete omeletjes uit de oven, lepel er de ricotta en de fruitsalade bij en werk ze af met de extra blaadjes munt en de apart gehouden sinaasappelschil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zoete omelet met rood fruit

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!