Recept

Pasta met broccolipesto en gehaktballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker extraatje: voeg eventueel ook de blaadjes van de broccoli toe aan de pan van de balletjes en roerbak ze even mee.

bereiding
  1. 1

    Verdeel de broccoli in roosjes. Kook de roosjes beetgaar in gezouten water, giet ze af en laat ze schrikken onder stromend koud water.

  2. 2

    Pel de knoflook. Rooster de hazelnoten kort in een pan zonder vetstof. Doe de helft van de broccoliroosjes, de knoflook, de hazelnoten, de schapenkaas en 70 milliliter olijfolie in de blender en mix tot een smeuïge pesto. Kruid de pesto met chilivlokken en zout.

  3. 3

    Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, peper en zout. Maak met vochtige handen balletjes van het mengsel. Bak de balletjes goudbruin in een scheutje olijfolie. Voeg kort voor het einde de rest van de broccoliroosjes toe aan de pan en laat ze nog even meebakken.

  4. 4

    Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in lichtgezouten water. Giet hem af, maar vang het kookvocht op. Voeg een scheutje kookvocht bij de pesto.

  5. 5

    Meng de pesto onder de pasta. Voeg er ook de gehaktballetjes en de broccoliroosjes aan toe.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta met broccolipesto en gehaktballetjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!