Recept

Rijstsalade met blauwe bessen, amandelen en rode ui

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een verrassend fruitig gerechtje voor bij de gourmet!

Varieer met de korrels. Kies eens voor volkorencouscous, parelcouscous, bulgur of gierst: allemaal lekker en verrassend.

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af, laat hem afkoelen en maak de korrels los.

  2. 2

    Hak de amandelen grof. Pel de rode en snij hem in halve maantjes. Spoel de blauwe bessen en halveer de helft. Doe de rijst in een mengkom en rasp er de schil van de sinaasappel over. Meng de rode ui, de amandelen en de blauwe bessen onder de rijst.

  3. 3

    Maak de dressing. Hak de peterselie en de bieslook fijn. Pel en pers de knoflook. Doe de overige ingrediënten in een kommetje en roer goed onder elkaar. Meng de peterselie, de bieslook en de knoflook onder de dressing.

  4. 4

    Schenk de dressing bij de rijstsalade. Werk de salade af met de extra takjes peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rijstsalade met blauwe bessen, amandelen en rode ui

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!