Recept

Gegrilde Romeinse sla met gepocheerd ei, soldaatjes en parmezaan

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De zoute toets van parmezaan

Deze feestelijke salade is ook lekker als brunch. Door de kaas te raspen geeft hij een verslavend zoute toets aan de Romeinse sla en het ei.

bereiding
  1. 1

    Halveer de slakropjes. Besprenkel de platte kant met olijfolie en kruid met peper en zout.

  2. 2

    Verhit een grillpan en rooster de platte kant van de slakropjes kort. Leg opzij.

  3. 3

    Wrijf de sneden brood in met olijfolie en besprenkel met zout. Rooster het brood aan beide kanten. Snij in repen (soldaatjes).

  4. 4

    Pocheer de eieren of kook ze zacht. Reken op 2 minuten om ze te pocheren, en 5 minuten om ze te koken.

  5. 5

    Leg op een bord de gegrilde sla, besprenkel met wittewijnazijn en olijfolie. Rasp hierboven de parmezaan en serveer met de gepocheerde eieren en de krokante soldaatjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde Romeinse sla met gepocheerd ei, soldaatjes en parmezaan

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!