Recept

Boontjessalade met amandel, blauwe kaas en citroenmosterddressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De typische pittige smaak van blauwe kaas maakt je salade bijzonder in een handomdraai. Franse roquefort of Italiaanse gorgonzola is een uitstekende keuze. Deze pittige kaas combineer je met afsmakende sla, zoals andijvie.

bereiding
  1. 1

    Kook de boontjes beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat meteen afkoelen onder koud stromend water. Hak de andijvie grof.

  2. 2

    Rooster de amandelschilfers kort in een anti-aanbakpan zonder vetstof. Rasp een koffielepel schil van de biocitroen, voor de dressing. Hak de bladpeterselie fijn en meng met de citroenschil, het sap van een halve citroen, de chilivlokken, de mosterd, 3 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Dresseer de andijvie op een bord, beleg met de boontjes en overgiet met de dressing. Garneer met de amandelschilfers en blokjes blauwe kaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Boontjessalade met amandel, blauwe kaas en citroenmosterddressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!