Recept

BBQ-scampisalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gegrilde avocado bij de apero? Vul de holte van de pit op met enkele blokjes tomaat en minimozzarellabolletjes. Besprenkel de avocado’s met balsamicocrème en zet ze op tafel. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de BBQ voor. Halveer de avocado’s. Verwijder de pit, maar laat het vruchtvlees in de schil. Besprenkel de helften royaal met olijfolie.

  2. 2

    Pel de scampi’s, maar laat het staartje eraan. Verwijder het darmkanaal. Besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met cayennepeper, peper en zout.

  3. 3

    Maak de saus. Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snipper hem fijn. Doe alle ingrediënten voor het sausje in een kommetje en roer om. Proef en voeg eventueel nog meer sriracha en limoensap toe.

  4. 4

    Leg de avocado’s en de scampi ’s op de grill. Gril de avocado’s met het vruchtvlees naar beneden. Bak de scampi’s kort aan beide kanten. Lepel het vruchtvlees van de avocado’s uit de schil, leg het op een snijplank met de snijkant naar beneden en snij het in plakjes.

  5. 5

    Maak de lente-uitjes schoon en snij ze ringen. Spoel en droog de veldsla. Doe de veldsla in een kom. Leg er in waaiervorm de plakjes avocado op en leg er de scampi’s bij. Werk de salade af met wat saus en de lente-uitjes. Geef er de rest van de saus apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

BBQ-scampisalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!