Recept

Quiche met haver-notenbodem, ricotta, prei en ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze quiche maak je makkelijk de dag voordien. Geen tijd om zelf een bodem te maken? Vervang hem dan door kant-en-klaar bladerdeeg. Een blij en rustig hoofd zijn óók belangrijk voor je gezondheid!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de havermoutvlokken en de pecannoten fijn in de keukenrobot. Meng er het ei, het amandelmeel, de parmezaan en de Provençaalse kruiden onder. Kneed tot je een mooi deeg hebt.

  2. 2

    Leg het deeg vervolgens op een vel bakpapier, leg er nog een vel op en rol het deeg uit met een deegrol. Verwijder het bovenste vel bakpapier en leg het deeg met het onderste bakpapier in de bakvorm (quichevorm van 20 cm diameter). Bak de bodem 10 minuten voor in de oven.

  3. 3

    Maak de vulling. Snij de preiwitten in halve maantjes, stoof ze aan in een pan met de olijfolie en kruid met peper en zout. Meng de ricotta met de eieren en kruid eveneens met peper en zout.

  4. 4

    Haal de bodem uit de oven. Verdeel er de prei en de hamblokjes over. Giet het eimengsel erover en bak de taart nog 25 minuten in de oven. Serveer met de rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quiche met haver-notenbodem, ricotta, prei en ham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!