Recept

Paccheri met spinazie, worstjesvlees en bier

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Wim Lybaert: "Ik ben altijd zuinig met alcohol in gerechten, het resultaat kan nogal zuur of bitter zijn. Laat de alcohol zeker verdampen! De pastasaus krijgt hier dankzij het bier een wat hoppige smaak, het zuurtje past perfect bij de vettere worstjes."

Als je geen verse chorizoworst vindt, kun je ze soms wel in blik vinden in de supermarkt. Gebruik geen gedroogde chorizo: die zal niet dezelfde smaak geven.

bereiding
 1. 1

  Pel en pers de knoflook. Spoel de spinazie en laat ze uitlekken. Rist de tijm. Duw het vlees uit de worstjes tot kleine balletjes.

 2. 2

  Breng een grote kookpot met gezouten water aan de kook en kook hierin de pasta beetgaar. Laat de pasta uitlekken en vang het kookvocht op.

 3. 3

  Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak daarin het vlees goudbruin. Haal het vlees uit de pan, maar laat het vet in de pan. Voeg de knoflook, de tijm en de spinazie toe en roerbak 1 minuut. Voeg het vlees weer toe en blus met het bier. Laat alles inkoken tot het vocht bijna weg is.

 4. 4

  Voeg de gekookte pasta, een beetje van het kookvocht en de geraspte pecorino toe aan de pan met het vlees en de groenten en laat samen nog even opwarmen. Werk af met de extra geraspte pecorino en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Paccheri met spinazie, worstjesvlees en bier

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!