Recept

Orecchiette met erwtjes en spek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke snel-klaarpasta waarvoor je alles waarschijnlijk wel in huis hebt. Voor kinderen kun je de wijn weglaten of vervangen door kippenbouillon.

Munt zorgt voor een frisse toets bij de erwtjes... altijd lekker!

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de plakken spek in grove reepjes.

  2. 2

    Breng een grote kookpot met gezouten water aan de kook en kook hierin de pasta beetgaar. Giet de pasta af en vang het kookvocht op.

  3. 3

    Bereid intussen de saus. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak daarin de spekreepjes krokant. Haal ze uit de pan, maar laat het vet in de pan. Stoof in dezelfde pan op een zacht vuur de ui zacht. Voeg de erwtjes, de knoflook en de witte wijn toe en laat 2 minuten inkoken.

  4. 4

    Voeg de gekookte pasta, een scheutje van het kookvocht en de boter toe en laat nog kort samen opwarmen. Meng er het spek weer onder, kruid met peper en zout en werk af met een takje munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Orecchiette met erwtjes en spek

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!