Recept

Galette met spek, paprika en spiegelei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt! “Je kunt de roomkaas vervangen door een restje Boursin of 'm nog extra op smaak brengen met wat groene pesto. De rest van de rode paprika geef ik mee in de boterhammendoos of verwerk ik in de quinoa van donderdag.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de roomkaas met versgemalen peper. Maak de paprika schoon en snij hem in fijne reepjes.

  2. 2

    Ontrol het kruimeldeeg en bestrijk het met de roomkaas. Beleg het deeg met de paprikareepjes en de plakjes spek. Bak de galette 10 minuten in de oven. Haal de galette er voorzichtig uit en breek er de eitjes boven. Kruid ze met peper en zout en bak de galette opnieuw 10 minuten in de oven.

  3. 3

    Snipper de dille. Spoel de courgettes en maak er met een mandoline lange linten van. Halveer de citroen. Gril de courgettelinten en de citroenhelften in de grillpan. Meng de dille onder de courgettelinten en besprenkel alles met het sap van ½ gegrilde citroen.

  4. 4

    Werk de galette af met het basilicum en serveer ze met de warme courgettelinten en de rest van de gegrilde citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Galette met spek, paprika en spiegelei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!