Recept

Spaghetti cacio en pepe

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip! Dé geknipte pastasaus voor wie enkel nog pecorino en/of parmezaan in z’n koelkast heeft liggen.

bereiding
  1. 1

    Plet de peperkorrels in een vijzel. Verhit de boter in een ruime pan en bak de peperkorrels tot ze geuren.

  2. 2

    Kook ondertussen de pasta al dente in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 2 pollepels van het kookvocht bij de peper in de pan en laat het zachtjes inkoken.

  3. 3

    Schep de pasta met een schuimspaan uit het water en doe ’m in de pan met de peper. Voeg opnieuw 2 pollepels van het kookvocht toe en meng er de helft van de kaas onder.

  4. 4

    Schud de pasta goed op tot die het kookvocht heeft opgenomen en beetgaar is. Meng er de rest van de kaas bij en voeg eventueel nog wat kookvocht toe tot je een romige saus verkrijgt.

  5. 5

    Werk de pasta af met peper van de molen en de extra parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spaghetti cacio en pepe

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!