Recept

Aspergecarpaccio met appel en oesters

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pure luxe: asperges én oesters!

bereiding
  1. 1

    Verwijder de schil van de asperges en snij ze daarna met een mandoline of dunschiller in fijne repen. Rasp de schil van de helft van de citroen en pers hem daarna uit. Leg de asperges in een kom met water en het sap van 1/2 citroen.

  2. 2

    Snij de appel, zonder te schillen, in dunne plakjes. Hak ¾de van de koriander fijn. Rasp de gember.

  3. 3

    Maak de marinade. Meng de maïsolie met de rest van het citroensap. Voeg de citroenschil, gember, sushiazijn en koriander toe. Laat de aspergelinten en appelplakjes 15 minuten marineren. Breng nog op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Hak de walnoten in kleine stukjes. Open de oesters. Verdeel de asperges en appel over bordjes en serveer met telkens twee oesters, in de schelp, in het midden van het bord. Lepel wat marinade over de oester en de carpaccio en strooi er de gehakte walnoten over. Serveer met extra koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aspergecarpaccio met appel en oesters

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!