Recept

Jachtschotel met gehakt van Ilse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kies voor grote schotels die zo op tafel kunnen: het eten blijft lekker warm, je verliest geen tijd om te dresseren en iederen neemt wat hij lekker vindt.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de ovengrill voor. Schil de aardappelen. Snij ze in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Laat ze uitlekken en pureer ze met 80 gram boter en de melk. Breng de puree op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  2. 2

    Pel de sjalotten en de knoflook en snipper ze fijn. Fruit ze aan in wat boter. Voeg het gehakt in delen toe en bak het rul. Kruid met flink wat peper en een beetje zout.

  3. 3

    Maak de champignons, de selder en de wortelen schoon en snij ze in kleine blokjes. Smelt wat boter in een grote stoofpot en roerbak de groentjes 10 minuten. Voeg eventueel een beetje water toe als ze lijken aan te branden.

  4. 4

    Leg de gestoofde groenten op de bodem van de ovenschotel. Verdeel er het gebakken gehakt over en leg daarop een laag puree. Trek met een vork streepjes in de puree en verdeel er nog enkele vlokjes boter over. Zet de jachtschotel 5 minuten onder de ovengrill of tot de puree wat begint te kleuren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Jachtschotel met gehakt van Ilse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!