Recept

Traditioneel vispannetje van Ilse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een traditioneel vispannetje is zo'n klassieker die vaak op restaurant besteld, maar weinig thuis klaargemaakt wordt. Zonde, want het is makkelijker dan je denkt! Ilse toont je hoe je het maakt. 

bereiding
  1. 1

    Doe de mosselen met de helft van de witte wijn in een kookpot en zet met het deksel op de pot op een hoog vuur. Schud op tot alle schelpen open zijn. Zeef het kookvocht en hou even apart.

  2. 2

    Snij de wortelen en prei in fijne julienne. Blancheer kort tot de groentjes beetgaar zijn.

  3. 3

    Maak een roux. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer goed met een garde en voeg geleidelijk het gezeefde mosselvocht toe. Voeg de rest van de wijn en melk toe en blijf roeren. Breng op smaak met peper, zout en een beetje citroensap. Bind de saus indien ze te dun is met wat extra maïszetmeel.

  4. 4

    Meng de panko of het broodkruim met de gehakte peterselie en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Vet een ovenschotel in met boter, leg er in het midden de verschillende soorten visblokjes en mosselen in. Lepel de groenten en dan de saus over de vis. Strooi er de crumble over.

  5. 5

    Zet gedurende 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Haal uit de oven en strooi er de garnaaltjes over. Serveer met puree of stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!