Recept

Geroosterde bloemkool met tahinsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een mooi vegetarisch gerechtje met bloemkool. Ook lekker echter met bijvoorbeeld een gebraden ovenkip ( zet ze samen met de bloemkool in de oven en je hebt er bijna geen werk aan) of met een lekkere gemarineerde zalm.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Verwijder de bladeren van de bloemkool. Meng de geraspte gember, het citroensap, het komijnpoeder, de kurkuma en de cayennepeper met een scheutje olijfolie en de Griekse yoghurt. Kruid met zout.

  2. 2

    Bestrijk de bloemkool met het yoghurt-kruidenmengsel en masseer met je vingers zoveel mogelijk kruidenmengsel tussen de bloemkoolroosjes. Leg de bloemkool op de bakplaat en zet ongeveer 50 minuten in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt. Prik er met een houten prikker in om te checken of de binnenkant gaar is.

  3. 3

    Maak intussen de saus. Pers de knoflook en meng er de rest van de ingrediënten onder. Kruid met peper en zout. Kruid de yoghurt met peper en zout, schep het op een groot boord en strijk mooi uit. Leg er de gare bloemkool op en schenk er de saus over. Hak de koriander fijn en bestrooi er de bloemkool mee. Eindig met wat krokante uitjes en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geroosterde bloemkool met tahinsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!