Recept

Bloemkoolcarbonara met hazelnoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker makkelijke ovenschotel met pasta en bloemkool.

Tip: de hazelnoten kun je ook vervangen door geroosterde pijnboompitten of ook door een lekkere crumble op basis van peterselie, kruiden en nootjes.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui, pers de knoflook. Snij de bloemkool in roosjes en meng er een scheutje olijfolie, gesnipperde ui, 2 teentjes geperste knoflook en de gedroogde tijm onder. Kruid met peper en zout en schep alles in een ovenschaal. Zet 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Rooster ondertussen de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Hak grof. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water. Bak de spekjes met het resterende teentje knoflook in een droge koekenpan krokant. Kluts de eieren los met de parmezaan en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Giet de linguine af en bewaar wat van het kookwater. Meng er de bloemkoolroosjes en de spekjes onder. Giet er langzaam en al omscheppend het eiermengsel onder. Giet er eventueel wat van het kookwater bij als de pasta niet smeuïg genoeg is.

  4. 4

    Verdeel de pasta over de borden en werk af met de hazelnoten en de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bloemkoolcarbonara met hazelnoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!