Recept

Kruidenpuree met gegrilde jonge prei, mosterdmayonaise en viskroketjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

“Ook lekker met een klassieke tartaar in plaats van de mosterdmayonaise. Voor een extra zachte puree kun je de melk op voorhand even opwarmen. De aardappelen nemen de warme melk makkelijk op en worden dan extra smeuïg.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en pureer ze met het ei, een klontje boter en een scheutje melk. Breng de puree op smaak met versgeraspte nootmuskaat, peper en zout. Hou de puree warm.

  2. 2

    Verhit een grillpan. Bestrijk de preiwitten met olie, kruid ze met peper, zout en de gedroogde tijm en gril ze aan beide kanten in de grillpan. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Leg ze in een ovenschaal en bak ze nog 10 minuten in de oven. Controleer of de preiwitten gaar zijn door erin te prikken. Bak ze anders nog 5 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak de mosterdmayonaise. Meng de mayonaise met de mosterd en de room en breng de saus op smaak met citroensap, peper en zout.

  4. 4

    Snij de vis in hapklare stukken en kruid ze met peper en zout. Doe de bloem in een kommetje, klop de eieren los in een tweede kommetje en doe de panko samen met de dille in een derde kommetje. Wentel de vis eerst door de bloem, daarna door de eieren en tot slot door de panko. Verhit een flinke bodem arachideolie in een pan en bak de viskroketjes aan alle kanten goudbruin en krokant.

  5. 5

    Snij de waterkers en de kervel grof en meng ze onder de puree. Serveer de kruidenpuree met de viskroketjes, de gegrilde prei en de mosterdmayonaise. Werk het gerecht af met de extra kervel en een partje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kruidenpuree met gegrilde jonge prei, mosterdmayonaise en viskroketjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!