Recept

Scones met bessensalsa en lemoncurd

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

“De magische truc waardoor je je scones niet hoeft te laten rijzen? Het toevoegen van citroensap, bakpoeder en karnemelk. De zure accenten versterken de werking van het bakpoeder.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de bloem samen met de suiker, het bakpoeder en de ijskoude boter in een kom en kneed met je vingers tot een kruimelig geheel. Klop de 2 hele eieren los. Voeg ze samen met de melk, de geraspte citroenschil en het citroensap toe aan de kom en kneed verder tot een samenhangend deeg. Doe dit zeker niet te lang.

  2. 2

    Klop de eidooier los. Ontrol het deeg op een bebloemd werkblad tot 2 centimeter dikte. Steek met een speciaal sconesvormpje of een uitsteekring van 6 cm diameter voorzichtig rondjes uit het deeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de losgeklopte eidooier. Bak de scones 15 minuten in de oven tot ze goudgeel en krokant zijn.

  3. 3

    Klop de slagroom op met de mascarpone. Spoel en halveer de bosbessen. Snipper de munt heel fijn en meng die met de bessen en een klein beetje honing. Halveer de scones, bestrijk ze met de room, de bessensalsa en een lepeltje lemoncurd.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Scones met bessensalsa en lemoncurd

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!