Recept

Spinazie-ricottawraps in tomatensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het favoriete vegetarische recept van lay-outer Blossom: “Deze wrapschotel is mijn absolute favoriet. Een hippe variatie op de klassieke cannelloni: net zo lekker maar nóg sneller klaar.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de saus. Pel en snipper de sjalot en de knoflook en fruit ze aan in olijfolie. Voeg de halfgedroogde tomaatjes toe en roer goed om. Kruid met het paprikapoeder. Snij de gegrilde paprika’s in reepjes en voeg ze toe aan de groenten. Roer goed om. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus op een zacht vuur sudderen. Mix de saus fijn en kruid ze met peper en zout.

  2. 2

    Spoel de spinazie en laat ze goed uitlekken. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit de sjalot en de knoflook aan in een bodempje olijfolie. Voeg de spinazie in delen toe en laat ze slinken op een zacht vuur. Doe de spinazie in een vergiet en duw met de bolle kant van een lepel al het vocht eruit.

  3. 3

    Mix de spinazie met de ricotta, de groene pesto en de geraspte parmezaan tot een smeuïge crème. Kruid de crème met peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Vul de wraps met de spinaziecrème en rol ze op. Lepel een bodempje van de tomatensaus op de bodem van een ovenschaal en leg er de wraps in. Bedek met de rest van de saus, bestrooi met de geraspte kaas en bak de wraps 15 à 20 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spinazie-ricottawraps in tomatensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!