Recept

Puree van ovengeroosterde groenten met geitenkaas en hazelnoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het favoriete vegetarische recept van Libelle-redacteur Thijs: “Als ik voor fervente vleeseters moet koken, breekt het angstzweet me soms uit. Maar met deze ovenschotel scoor ik sowieso. Als ik er niets van zeg, hebben ze niet eens door dat er geen vlees in zit.”

Lekker met chiliyoghurt, extra koriander en een partje limoen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven op 180°C. Maak de knolselder, de pastinaken, de aardappelen en de rode bieten schoon, snij ze in blokjes en verdeel ze over de bakplaat. Kruid ze met peper en zout en leg er de takjes rozemarijn en tijm en de laurierblaadjes tussen. Bak de groenten 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de boerenkool schoon, snipper ze fijn en verdeel ze over de groenten. Gaar de groenten nog 10 minuten verder in de oven of tot ze allemaal gaar zijn.

  3. 3

    Verwijder de tijm, rozemarijn en laurierblaadjes. Prak de groenten van de ovenplaat. Voeg het klontje boter, het scheutje melk en het ei toe om de puree smeuïg te maken. Kruid de puree met flink wat nootmuskaat.

  4. 4

    Pel en snipper de sjalot. Pers de knoflook. Borstel alle champignons schoon. Fruit de sjalot aan in een grote pan. Voeg de champignons, de oesterzwammen en de knoflook toe en kruid de groenten met peper, zout en nootmuskaat.

  5. 5

    nootmuskaat. 5 Hak de hazelnoten grof. Snij de geitenkaas in plakjes. Serveer de groentepuree met de paddenstoelen en werk het gerecht op het bord af met de plakjes geitenkaas, de hazelnoten en veel verse tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Puree van ovengeroosterde groenten met geitenkaas en hazelnoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!