Recept

Blanquette van kalkoen, prei en pastinaak

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je kunt de blanquette op voorhand klaarmaken, bewaren in de koelkast en kort voor het serveren even opwarmen. Als je de stoofpot op voorhand maakt, kun je het maïszetmeel het best pas toevoegen vlak voor je hem opdient.

Serveer de blanquette in een gietijzeren schaal of pot. Zo blijft deze langer warm.

bereiding
  1. 1

    Spoel de preien en snij ze in ringen. Schil de pastinaken en snij ze in partjes of stukken van 5 cm. Snij de champignons in 2 of 4 stukken. Pel en snipper de sjalot. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en bak de stukken kalkoen kort goudbruin. Kruid ze met peper en zout en haal ze uit de kookpot.

  2. 2

    Doe de sjalot, de knoflook, de prei, de pastinaak en de champignons in de pot. Kruid de groenten met peper en zout en roerbak ze 2 minuten. Voeg het vlees opnieuw toe en blus met de kippenfond. Laat de blanquette afgedekt op een laag vuur 1 uur koken.

  3. 3

    Voeg de sojaroom toe en kruid met peper en zout. Meng het maïszetmeel met 2 eetlepels water en doe het meng- sel bij de stoofpot. Laat nog 1 minuut inkoken. Werk de blanquette af met de erwtenscheuten of de kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!