Recept

Varkensrolletjes met ham en kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Stevige kost voor een lege maag.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de plakjes kaas in fijne reepjes. Ontdoe de ham van de zwoerd.

  2. 2

    Braad het varkensvlees kort rondom aan in de olie en 1 eetlepel boter. Leg het op een grote snijplank. Snij het met een scherp mes in de lengte in (net niet helemaal doormidden). Kruid de binnenkant met peper.

  3. 3

    Leg de kaasreepjes, de salieblaadjes en takjes peterselie op de onderste helft. Druk weer goed toe. Verpak het gebraad in de rauwe ham. Bind op met keukentouw.

  4. 4

    Leg de rollade in een grote braadslee. Schenk er 4 eetlepels water bij. Bestrijk met de rest van de gesmolten boter. Zet, onafgedekt, 1 tot 1.15 uur in het midden van de oven. Keer om het kwartier om. Laat nog 10 minuten rusten onder aluminiumfolie, voor je de rollade aansnijdt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkensrolletjes met ham en kaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!