Kokkels met tom kha kai-saus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kokkels met tom kha kai-saus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Handig: kaffirlimoenblaadjes kun je diepgevroren kopen in de oosterse supermarkt. Je kunt het ook vervangen door citroengras.

bereiding
  1. 1

    Spoel de kokkels. Pel en snipper de sjalot. Pel en plet de knoflook. Schil en rasp de gember.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie en voeg de kokkels, de sjalot, de knoflook, de gember, de chilivlokken en de kaffirlimoenblaadjes toe. Zet het vuur hoog. Blus de kokkels met de kokosmelk en de vissaus, dek de pot af en laat de kokkels in enkele minuten openen.

  3. 3

    Serveer de kokkels meteen met het kookvocht. Werk ze af met een partje limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de kokkels. Pel en snipper de sjalot. Pel en plet de knoflook. Schil en rasp de gember.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie en voeg de kokkels, de sjalot, de knoflook, de gember, de chilivlokken en de kaffirlimoenblaadjes toe. Zet het vuur hoog. Blus de kokkels met de kokosmelk en de vissaus, dek de pot af en laat de kokkels in enkele minuten openen.

  3. 3

    Serveer de kokkels meteen met het kookvocht. Werk ze af met een partje limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.