Recept

Pompoenlasagne met spinazie en paddenstoelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze heerlijke herfstlasagne is volledige veggie! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de butternut en snij hem met de mandoline in flinterdunne plakjes. Blancheer ze 2 minuten in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  2. 2

    Snij de uiteinden van de paddenstoelen en snij de paddenstoelen in fijnere stukjes. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en het teentje knoflook. Bak er de paddenstoelen in en verwijder de knoflook op het einde. Meng de mascarpone met de helft van de gruyère en lepel er de gebakken paddenstoelen onder.

  3. 3

    Spoel de spinazie en laat ze slinken in wat olijfolie. Laat de spinazie goed uitlekken, duw al het vocht eruit en breng ze op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en bedek de bodem met een laagje butternut. Lepel daar een laagje paddenstoelen op. Dek af met een laagje pompoenvellen en lepel daarop een laagje spinazie. Herhaal de laagjes. Eindig met een laagje pompoen en verdeel daar nog wat restjes spinazie en paddenstoelen over.

  5. 5

    Bestrooi de pompoenlasagne met de pijnboompitten en de rest van de gruyère en bak hem 20 minuten in de oven. Haal de schotel uit de oven en werk af met de blaadjes basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoenlasagne met spinazie en paddenstoelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!