Recept

Sinaasappel-marsepeincake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tips van redactrice Natalie: 

• "Ik gebruik in een gewone cake vaak plantaardige olie in plaats van boter. Het geeft een iets luchtiger resultaat dan typische roomboter."

• "Mag er een drankje in? Voeg dan een klein glaasje (10 cl) sinaasappellikeur toe aan het beslag."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap. Klop de eieren luchtig met de suiker, de zonnebloemolie, de sinaasappelschil en het -sap. Cutter de marsepein fijn in de keukenrobot en meng hem met het amandelmeel, de speltbloem, het bakpoeder en het snuifje zout. Lepel het marsepeinmengsel bij het eimengsel en klop tot een glad cakebeslag.

  2. 2

    Maak de karamel. Snij de sinaasappelen in dunne plakjes en leg ze op de bodem van de met bakpapier beklede bakvorm (22 cm diameter). Doe de suiker samen met een scheutje water in een pannetje en laat op een zacht vuur karamelliseren. Roer er de boter door en schenk de karamel voorzichtig over de sinaasappelen mee in de vorm.

  3. 3

    Stort het beslag op de karamel, strijk het glad en bak de cake 50 minuten tot 1 uur in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Draai de cake na het bakken om met behulp van een grote houten plank of een bord. Laat de cake een beetje afkoelen op een rooster en ontvorm hem. Werk af met de amandelschilfers en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sinaasappel-marsepeincake

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!