Recept

Pastinaakpuree met rozemarijn en geroosterde hazelnoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met varkensgebraad erbij.

bereiding
  1. 1

    Schil de pastinaak en de aardappelen, snij ze in gelijke stukken en kook ze gaar in gezouten water met één takje rozemarijn.

  2. 2

    Hak het ander takje rozemarijn fijn. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een pan zonder vetstof. Giet de pastinaak en aardappelen af en laat het laatste vocht nog even verdampen op een zacht vuur.

  3. 3

    Haal de rozemarijn uit de pot en stamp de groenten tot puree. Meng er de melk, 20 gram melkerijboter en de fijngehakte rozemarijn onder. Kruid met peper, zout en een snuifje versgemalen nootmuskaat.

  4. 4

    Verwarm 40 gram melkerijboter in een steelpan, voeg er de hazelnoten bij en laat ze goudbruin bakken.

  5. 5

    Verdeel de puree over de borden. Strooi er wat van de hazelnoten over en voeg enkele lepels hazelnootboter toe. Werk af met rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastinaakpuree met rozemarijn en geroosterde hazelnoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!