Recept

Homemade broodstengels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker bij soep!

Tip! Je kunt het deeg ook kneden met de kneedhaak van de keukenmachine.

bereiding
  1. 1

    Los de gist op in 3 eetlepels lauw water. Doe het zout met de bloem in een ruime kom. Voeg de opgeloste gist, de parmezaan, de olijfolie en 100 milliliter lauw water toe. Begin in het midden en neem steeds wat bloem mee. Kneed 7 à 10 minuten goed door. Is het deeg te droog of te nat, voeg dan een klein beetje water of bloem toe. Het deeg is klaar als het een mooie elastische bol vormt.

  2. 2

    Leg het deeg op een met bloem bestrooide plank en duw het goed plat in de vorm van een rechthoek. Bestrijk het met wat olijfolie. Bestrooi het deeg met de semolina, dek het af met huishoudfolie en laat het 1 uur rijzen op een warme plek.

  3. 3

    Verwarm de oven tot 240 °C. Snij het deeg in repen van 2 x 10 cm. Rol de deegreepjes op een met bloem bestoven werkvlak met de hand tot grissini, lange stokjes van ongeveer 20 cm lang en een vinger dik.

  4. 4

    Leg de grissini op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Bestrooi de grissini met verschillende toppings: geraspte parmezaan, sesamzaad, maanzaad of Italiaanse kruiden. Verlaag de oventemperatuur naar 220°C en bak de grissini ongeveer 15 minuten. Laat ze even afkoelen en leg ze dan op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Homemade broodstengels

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!