Recept

Viskoekjes met dillepatatjes en rodebietcarpaccio

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: "Vind je ook gele bieten in de supermarkt, dan kun je ter afwisseling een mix van rode en gele bieten maken. De granaatappelmelasse kun je kopen in de supermarkt en de speciaalzaak."

bereiding
  1. 1

    Maak de viskoekjes. Week het toastbrood in wat melk. Knijp het nadien uit. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Snij de vis in blokjes en doe ze samen met het ei, het toastbrood, de peterselie, de dille, het citroensap en de citroenschil in de blender en mix tot een fijne massa. Kruid met peper en zout. Vorm met natte handen kleine koekjes van het mengsel en voeg eventueel wat paneermeel toe. Laat de viskoekjes even opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Maak de carpaccio. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap. Snij de rode bietjes met een mandoline of een scherp mes in dunne plakjes en leg ze op een bord. Klop de granaatappelmelasse los met het sinaasappelsap en de geraspte schil en schenk de dressing over de bietjes.

  3. 3

    Boen de krieltjes schoon, halveer ze en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet de krieltjes af en meng ze als ze nog warm zijn met de gesnipperde dille en de mosterd. Verhit boter en olijfolie in een pan en bak de viskoekjes gaar en krokant.

  4. 4

    Maal wat peper over de carpaccio van rode biet. Serveer de viskoekjes met de carpaccio en de dillepatatjes. Werk het gerecht af met de extra dille en de zure room.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Viskoekjes met dillepatatjes en rodebietcarpaccio

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!