Recept

Snelle kippensoep met balletjes en zilvervliesrijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: "Woensdag: soep-en-croquedag! Na de soms regenachtige voetbaltraining kan dat écht smaken. Deze kindvriendelijke soep laat ik lekker sudderen op woensdagmiddag. Gebruik eventueel kant-en-klare soepballetjes of laat de kinderen meehelpen met rollen. In plaats van de rijst kun je ook alfabetpasta toevoegen, maar de rijst maakt het net iets voedzamer."

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Schraap de wortelen en snij ze in dunne plakjes. Maak de venkel schoon en snij hem met een mandoline in dunne plakjes. Halveer de prei in de lengte, spoel de stengel goed en snij hem in dunne ringen. Snij de kip in reepjes.

  2. 2

    Verhit olijfolie in een stoofpot en fruit er de ui, de prei, de wortel en de venkel in. Kruid met peper en zout, voeg de rijst toe en roer goed om.

  3. 3

    Blus met de kippenbouillon. Voeg de kippenreepjes toe en kook 20 minuten tot de rijst en de kip gaar zijn. Rol intussen met natte handen hapklare balletjes van het kippengehakt. Voeg ze de laatste 10 minuten toe aan de soep. Ze zijn gaar als ze komen bovendrijven.

  4. 4

    Breng de soep op smaak met citroensap, geraspte citroenschil, peper en zout. Schenk ze in kommen en werk af met de bieslook en nog een extra partje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Snelle kippensoep met balletjes en zilvervliesrijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!