Recept

Griekse lasagne met lamsgehakt, aubergine en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met deze Griekse lasagne stel je nooit teleur!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de aubergines in zo dun mogelijke plakjes. Bestrooi ze met zout en laat het 15 minuten trekken. Wrijf het zout met keukenpapier van de aubergines.

  2. 2

    Snipper de sjalot en de knoflook fijn en fruit ze aan in wat olie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de passata en de tomatenpuree toe en breng op smaak met de tijm, de cayennepeper, peper en zout.

  3. 3

    Maak de bechamelsaus. Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem door, blus al roerende met de melk en laat indikken tot een gladde saus. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Wrijf een ovenschotel in met wat olijfolie. Leg op de bodem van de schotel een laagje aubergine. Lepel hier een deel van de tomaten-gehaktsaus over, leg er een lasagnevel op (ongekookt) en dan een laagje bechamel, herhaal de laagjes tot de schotel gevuld is.

  5. 5

    Strooi er nog de verkruimelde feta over en zet gedurende 35 minuten in de voorverwarmde oven. Werk af met de fijngesnipperde peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Griekse lasagne met lamsgehakt, aubergine en feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!