Recept

Pompoenblondies met witte chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Dit vind ik echt een supertof recept om samen met de kinderen te maken tijdens de herfstvakantie. Ik verwerk er meteen de restjes pompoen in van ons jaarlijkse Halloweenfeestje met hun klasgenoten.” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de pompoenblokjes in 10 minuten gaar. Giet ze af en schud ze goed droog zodat al het vocht verdampt is. Mix ze fijn.

  2. 2

    Smelt de boter met de melk en de witte chocolade in een steelpannetje en roer goed los.

  3. 3

    Klop de eieren samen met de suiker tot een gladde ruban. Voeg de gesmolten boter met de chocolade en dan ook de bloem, het amandelmeel, het bakpoeder, de pompoenpuree, een snuifje zout en de speculaaskruiden toe en meng tot een smeuïg beslag.

  4. 4

    Stort het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm (vierkante vorm van 20 x 20 cm) en bak de cake 25 à 30 minuten in de oven. Neem de blondie uit de oven, ontvorm hem en laat hem afkoelen op een rooster.

  5. 5

    Smelt voor de afwerking de witte chocolade met de melk, roer goed los en doe het mengsel in een spuitzakje. Teken een spinnenweb op de bovenkant van de blondie, snij de blondie in stukken en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoenblondies met witte chocolade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!