Recept

Volkoren mascarpone-appelcake met dunne appelschijfjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze cake is even lekker als hij eruit ziet!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C. Snij de ongeschilde appelen doormidden en snij ze vervolgens in zeer dunne schijfjes.

  2. 2

    Meng de 2 soorten bloem, het zout en het bakpoeder. Zet opzij.

  3. 3

    Klop de eieren met de suiker luchtig en licht. Voeg de zonnebloemolie toe en mix. Voeg de mascarpone en het vanille-extract toe en mix. Voeg het bloemmengsel toe en meng voorzichtig met een spatel.

  4. 4

    Giet het deeg in een ingevette springvorm met diameter 22 cm. Maak met de dunne appelschijfjes een rozetvorm boven op het beslag.

  5. 5

    Bak de cake 45 minuten in de oven. Bedek hem eventueel met aluminiumfolie als de appeltjes te snel verbranden. Laat de cake afkoelen op een rooster en ontvorm hem.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Volkoren mascarpone-appelcake met dunne appelschijfjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!