Taart met gekaramelliseerde venkel en warmgerookte zalm
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Taart met gekaramelliseerde venkel en warmgerookte zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Warmgerookte zalm is heerlijk in quiche en hartige taarten, zoals in dit recept bijvoorbeeld. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij de stronkjes venkel in partjes. Pel en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan, voeg de partjes venkel, de knoflook en een scheutje water toe en dek af. Laat op een zacht vuur garen. Kruid met peper en zout. Als de venkel heel zacht is, verwijder je het deksel. Voeg de honing toe en laat nog even karamelliseren.

  2. 2

    Snij de zalm in stukken van ongeveer 5 centimeter. Kluts de eieren met de room en de parmezaan en kruid met voldoende peper en zout.

  3. 3

    Leg het vel bladerdeeg in een met bakpapier beklede bakplaat (39 x 26 cm). Beleg het deeg met de partjes venkel en de stukken zalm, overgiet met het roommengsel en zet 30 minuten in de oven. Werk af met enkele plukjes venkelgroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij de stronkjes venkel in partjes. Pel en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan, voeg de partjes venkel, de knoflook en een scheutje water toe en dek af. Laat op een zacht vuur garen. Kruid met peper en zout. Als de venkel heel zacht is, verwijder je het deksel. Voeg de honing toe en laat nog even karamelliseren.

  2. 2

    Snij de zalm in stukken van ongeveer 5 centimeter. Kluts de eieren met de room en de parmezaan en kruid met voldoende peper en zout.

  3. 3

    Leg het vel bladerdeeg in een met bakpapier beklede bakplaat (39 x 26 cm). Beleg het deeg met de partjes venkel en de stukken zalm, overgiet met het roommengsel en zet 30 minuten in de oven. Werk af met enkele plukjes venkelgroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.