Recept

Gevulde kipfilet met peer, gorgonzolasaus en hasselbackaardappelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip! Om de aardappelen makkelijk in te snijden kun je een lange houten prikker onderaan in de lengte in de aardappel steken. Zo snij je de laatste halve centimeter niet helemaal door. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aardappelen en boen ze schoon. Maak om de 3 millimeter een diepe insnijding. Zorg ervoor dat je niet te ver snijdt, de aardappel moet nog één geheel blijven. Leg de aardappelen in een ovenschaal en leg op elke aardappel een klontje boter. Kruid met peper en zout en zet de schotel 45 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel de peren en snij ze ongeschild in plakjes. Snij de kipfilets om de centimeter in en steek een plakje peer in elke insnijding.

  3. 3

    Leg de kip op een met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel er de olijfolie over en kruid met peper en zout. Zet de kip de laatste 20 minuten van de baktijd bij de aardappelen in de oven.

  4. 4

    Pel en snipper de sjalot. Fruit ze aan in olijfolie. Voeg de witte wijn en de room toe. Verbrokkel de gorgonzola en laat de kaas smelten in de saus. Breng op smaak met peper.

  5. 5

    Serveer de kip met de gorgonzolasaus en de hasselbackaardappelen. Werk af met de geriste tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde kipfilet met peer, gorgonzolasaus en hasselbackaardappelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!