Recept

Boules de Berlin met slagroom en aardbeien

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Krijg jij ook een nostalgisch gevoel van Boules de Berlin? Voortaan maak je ze zelf! 

bereiding
  1. 1

    Los de gist op in 110 milliliter lauw water. Kneed de bloem met de gist, het water, het ei, de vanillesuiker, de suiker en de gesmolten boter 2 minuten in de keukenrobot met een deeghaak. Voeg het zout toe. Kneed nog 5 minuten verder tot er een homogeen deeg ontstaat. Vorm er een bal van en laat het afgedekt met een schone keukenhanddoek 30 minuten rusten.

  2. 2

    Verdeel het deeg in 6 gelijke porties en bol elke portie mooi op. De bolletjes moeten iets kleiner zijn dan een tennisbal. Leg ze op een stuk bakpapier, bestrooi ze met bloem en laat ze afgedekt nog eens 30 minuten rusten.

  3. 3

    Verwarm de friteuse tot 170°C en bak de deegbollen rondom mooi goudbruin. Schep ze uit de friteuse en laat ze op keukenpapier uitlekken en afkoelen.

  4. 4

    Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in blokjes. Klop de room stijf met de vanillesuiker. Snij de Berlijnse bollen open en schep op de onderste helft een lepel room. Verdeel er de blokjes aardbei over en sluit de bollen. Werk af met wat poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Boules de Berlin met slagroom en aardbeien

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!