Kersensorbet
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kersensorbet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook lekker met vers gemaakte granola.

Let op: zelf heb je er amper werk aan, maar de sorbet moet natuurlijk wel minstens 4 uur opstijven in de diepvries!

bereiding
  1. 1

    Ontpit de kersen. Breng 200 milliliter water met de suiker op een zacht vuur aan de kook. Voeg de kersen en het citroensap toe en laat 5 minuten sudderen.

  2. 2

    Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Knijp ze vervolgens uit en meng ze door de warme kersen. Zet het vuur uit en mix de kersen glad. Giet het mengsel in een diepvriesbakje en laat het volledig afkoelen. Zet het bakje minstens 4 uur in de vriezer.

  3. 3

    Schep een bolletje kersensorbet op een hoorntje en werk eventueel nog af met verkruimelde, gedroogde frambozen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Ontpit de kersen. Breng 200 milliliter water met de suiker op een zacht vuur aan de kook. Voeg de kersen en het citroensap toe en laat 5 minuten sudderen.

  2. 2

    Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Knijp ze vervolgens uit en meng ze door de warme kersen. Zet het vuur uit en mix de kersen glad. Giet het mengsel in een diepvriesbakje en laat het volledig afkoelen. Zet het bakje minstens 4 uur in de vriezer.

  3. 3

    Schep een bolletje kersensorbet op een hoorntje en werk eventueel nog af met verkruimelde, gedroogde frambozen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.