Recept

Aardappeltray met zalm en peterselieolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Alles op één bakplaat de oven in! Dit gerechtje is ook lekker met vaste witte vis van bij ons, zoals schelvis, hondshaai en zelfs inktvis.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aardappelen en snij ze in partjes. Pel de uien en snij ze in partjes. Maak de venkel schoon en snij de knollen in stukken.

  2. 2

    Hussel de aardappelpartjes met de rode ui, de venkel en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout en meng alles goed onder elkaar. Schep alles op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Meng ondertussen de groene pesto met het paneermeel en de parmezaan en bestrijk er elke zalmfilet mee. Spoel de tomaatjes. Spoel de courgette en snij ze in blokjes.

  4. 4

    Verhoog de oventemperatuur naar 220°C. Leg de zalmfilets, de tomaatjes en de courgette mee op de bakplaat, bedruppel de groenten met wat extra olijfolie en gaar ze nog eens 15 minuten in de oven.

  5. 5

    Maak de olie. Pel en pers de knoflook. Mix de peterselie glad met de knoflook en een flinke scheut olijfolie. Haal de bakplaat uit de oven en bedruppel alles met de peterselieolie. Serveer meteen en geef er de rest van de olie apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappeltray met zalm en peterselieolie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!