Recept

Marokkaanse salade met pittige krabballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Budgettip! Je kunt de krab ook vervangen door tonijn of zalm uit blik.

bereiding
  1. 1

    Maak de tahindressing. Pers de citroen uit. Meng de tahin met de olijfolie, het citroensap en een scheutje water tot een mooie gladde dressing.

  2. 2

    Maak de krabballetjes. Laat het krabvlees uitlekken. Maal de havermoutvlokken fijn in de keukenrobot. Snipper de peterselie. Meng het krabvlees met de helft van de gemalen havermout, de bladpeterselie en de harissa. Mix alles kort in de keukenrobot. Rol het mengsel tot balletjes en rol ze door de rest van de gemalen havermout.

  3. 3

    Maak de salade. Spoel en droog de rucola. Snipper de peterselie. Spoel en halveer de gele kerstomaatjes. Maak de paprika’s schoon en snij ze in ringen. Bak de paprika's kort in een pan met de olijfolie en kruid ze met peper en zout. Laat de artisjokken uitlekken en snij ze eventueel kleiner.

  4. 4

    Doe de rucola in een grote schaal en leg er de paprika, de kerstomaatjes en de artisjokharten op. Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof. Strooi de amandelschilfers, de granaatappelpitten en de peterselie over de salade. Kruid ze met peper, zout en za’atar.

  5. 5

    Bak de krabballetjes in een pan met de olijfolie. Schik ze op de salade. Besprenkel de salade met wat tahindressing en serveer er de rest van de dressing bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Marokkaanse salade met pittige krabballetjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!