Recept

Gegrilde zomergroenten met halloumispiesjes en paprikasaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zo eet je met veel plezier veel groenten!

bereiding
  1. 1

    Maak de halloumispiesjes. Pel en pers de knoflook. Rasp de schil van de citroen. Wrijf de halloumi in met de knoflook, de geraspte en de olijfolie en laat 30 minuten marineren.

  2. 2

    Maak de paprikasaus. Verwarm de oven op 200°C op de grillstand. Maak de paprika’s schoon, snij ze in grove stukken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze zo’n 15 à 20 minuten onder de grill.

  3. 3

    Verlaag de oventemperatuur naar 180°C en zet de grill uit. Maak de aubergine, de courgette en de wortelen schoon en snij ze in schijfjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met de olijfolie en kruid met peper, zout en de Provençaalse kruiden. Rooster de groenten 30 minuten in de oven. Strooi er 5 minuten voor het einde de pijnboompitten over. Haal de groenten uit de oven en meng er de rucola onder.

  4. 4

    Snij de halloumi in lange repen en rijg ze op houten prikkers. Bak ze zonder vetstof in de (grill)pan.

  5. 5

    Doe de velletjes van de geroosterde paprika’s en mix ze samen met de amandelen en de olijfolie glad in de blender. Voeg eventueel wat water toe. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Lepel de paprikasaus op de borden. Leg er de geroosterde groenten bij en schik er de halloumispiesjes op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde zomergroenten met halloumispiesjes en paprikasaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!