Recept

Zuurdesemtoast met tartaar van ei en avocado

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mag het een beetje spicy zijn? Werk de broodjes dan af met sambal. 

bereiding
  1. 1

    Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Hak de eieren tot kleine blokjes.

  2. 2

    Halveer de avocado’s. Verwijder de pitten en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snij het vruchtvlees van 1 avocado in kleine blokjes en snij het vruchtvlees van de andere in plakjes. Besprenkel ze met limoensap. Hak de koriander fijn.

  3. 3

    Meng het ei met de avocadoblokjes en breng het op smaak met de gehakte koriander, de cayennepeper, peper, zout en een beetje olijfolie.

  4. 4

    Rooster de sneden brood in een broodrooster of op de grill. Beleg ze met de tartaar van ei en avocado. Serveer de toasts met de rucola, de plakjes avocado en de parmezaanschilfers. Lekker met nog een partje limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zuurdesemtoast met tartaar van ei en avocado

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!