Recept

Steak met frietjes van zoete aardappel met parmezaan en dragonmayonaise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van Natalie: "Geef er nog een frisse salade met ijsbergsla bij."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en plet de knoflook. Rist de tijm en de rozemarijn. Boen de zoete aardappelen schoon en snij ze in frietjes. Meng de zoeteaardappelfrietjes met de knoflook, de kruiden, een flinke scheut olijfolie en zout. Schep ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 25 à 30 minuten in de oven. Strooi er na 15 minuten de parmezaan over.

  2. 2

    Rist de dragon en mix de blaadjes onder de mayonaise. Kruid de mayonaise met peper en zout.

  3. 3

    Gril de steaks kort goudbruin aan beide kanten (naar smaak) in olijfolie. Kruid ze met peper en zout en laat ze nog 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij de steaks in plakjes, bestrooi ze met grof zeezout en serveer ze met de zoeteaardappelfrietjes en de dragonmayonaise. Strooi nog wat dragon en parmezaan over de frietjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Steak met frietjes van zoete aardappel met parmezaan en dragonmayonaise
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en plet de knoflook. Rist de tijm en de rozemarijn. Boen de zoete aardappelen schoon en snij ze in frietjes. Meng de zoeteaardappelfrietjes met de knoflook, de kruiden, een flinke scheut olijfolie en zout. Schep ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 25 à 30 minuten in de oven. Strooi er na 15 minuten de parmezaan over.

  2. 2

    Rist de dragon en mix de blaadjes onder de mayonaise. Kruid de mayonaise met peper en zout.

  3. 3

    Gril de steaks kort goudbruin aan beide kanten (naar smaak) in olijfolie. Kruid ze met peper en zout en laat ze nog 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij de steaks in plakjes, bestrooi ze met grof zeezout en serveer ze met de zoeteaardappelfrietjes en de dragonmayonaise. Strooi nog wat dragon en parmezaan over de frietjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!