Recept

Pink mocktail

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De rabarbersiroop voor deze vrolijke mocktail maak je zelf. Wat er over is, kun je in een afgesloten, goed gesteriliseerde fles minstens enkele weken bewaren in de koelkast. Lekker in zomerdrankjes, maar ook in een zoete vinaigrette in plaats van bijvoorbeeld honing.

bereiding
  1. 1

    Maak de rabarber schoon en snij hem in stukken. Breng de rabarber samen met 250 milliliter water, het citroensap en 1 eetlepel suiker aan de kook. Zet het vuur zachter en laat de rabarber in 8 minuten zachtjes gaar stoven.

  2. 2

    Giet de rabarber vervolgens door een zeefje en vang het vocht op. Doe het vocht opnieuw in de pan met 2 eetlepels suiker. Laat voor de helft inkoken. Zet het vuur uit en laat de siroop afkoelen.

  3. 3

    Vul 4 longdrinkglazen met ijsblokjes. Giet er 2 à 3 eetlepels rabarbersiroop in en vul de glazen aan met het pompelmoessap en een druppeltje rozenwater. Roer eventjes door en werk de mocktails af met een schijfje citroen, een schijfje pompelmoes en een blaadje basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pink mocktail

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!