Recept

Courgettebootjes met lamsgehakt, oregano en pijnboompitten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Sandra Bekkari maakt een echte klassieker: gevulde courgettes. Je hebt er slechts 15 minuten voorbereidingstijd nodig. De oven doet de rest van het werk. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Hol de courgette uit met een lepeltje (of parisiennelepel) en hou het vruchtvlees apart. Besprenkel de randen van de courgettes met olijfolie en bak 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Snijd ondertussen het vruchtvlees van de courgettes in kleine stukjes. Stoof het sjalotje en de knoflook aan in olijfolie, voeg het gehakt toe en bak rul. Kruid met peper en zout. Voeg de stukjes courgette, het tomatenconcentraat, de oregano en de za’atar toe en meng goed.

  3. 3

    Vul de courgettebootjes met het gehaktmengsel. Voeg de tomaatjes en de pijnboompitten toe en werk af met Parmezaanse kaas. Zet 10 à 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Serveer met de rucola, op smaak gebracht met een scheutje olijfolie, peper en fleur de sel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!