Recept

Caponata van gegrilde groenten met burrata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

“Heb je nog wat caponata over? Vul er een uitgeholde courgette, tomaat of paprika mee, bestrooi ze met mozzarella en pof ze nog 20 minuten in de oven. Lekker!”

bereiding
  1. 1

    Spoel de aubergines en de courgettes en snij ze in dunne rondjes. Maak de paprika schoon en snij hem in dunne reepjes. Kruid de groenten met peper, zout, tijm, rozemarijn en oregano en gril ze kort met een beetje olijfolie in de grillpan.

  2. 2

    Pel en snipper de rode ui. Pel en pers de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en fruit er de rode ui en de knoflook in aan. Voeg de gegrilde groenten en venkelzaad naar smaak toe en blus met de balsamicoazijn en de honing.

  3. 3

    Voeg de kerstomatenpassata en de kappertjes toe en laat 15 minuten indikken op een zacht vuur. Breng op smaak met peper, zout en nog een snuifje gedroogde oregano.

  4. 4

    Schep de caponata op een serveerschaal en werk af met de burrata, de verse oregano en nog wat olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Caponata van gegrilde groenten met burrata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!